2020

Digitaalisen markkinoinnin perustrendit, jotka kannattaa huomioida.

21.01.2020

Tämän päivän digimarkkinointitavat ja erilaiset tekniikat kehittyvät varsin nopeasti.

Yritykset, jotka etsivät kasvua ja liiketoiminnan tehostamista netin kautta eivät voi enää pärjätä käyttämällä samoja vanhoja menetelmiä ja strategioita ikuisesti.

Ohessa muutamia peruspilareita ja yksinkertaisia digimarkkinoinnin trendejä vuodelle 2020:

 1. Videomarkkinointi
 2. Natiivit Facebook-videot
 3. Sähköpostikampanjoiden visualisointi
 4. Sisällön personointi
 5. Markkinoinnin kohdentaminen
 6. Googlen sijaan asiakkaalle kirjoittaminen
 7. Puhutaan asiakkaan kieltä
 8. Kotisivut (vuodesta toiseen)

Monelle nämä edellämainitut asiat ovat itsestäänselvyyksiä, mutta on paljon aloittelevia yrittäjiä sekä tuhansia muita yrittäjiä, jotka tekevät julkaisuja ja digimarkkinointia ilman mitään strategiaa. Yksinkertaiset peruspilarit auttavat paitsi selviytymään, myös menestymään.

Ajan käyttö on yrittäjän yksi tärkeimmistä pääomista, joten on hyvä tehdä asioita oikein. Oheiset perustrendit ja tavat tehdä digimarkkinointia ovat sellaisia joita sinä yrittäjänä kykenet tekemään myös itse!

Jos et halua, osaa tai aikasi ei riitä, no worries -me olemme valmiina:)

* * * * * * * * * * * *

1. Videomarkkinointi

Videomarkkinointi on yksi tärkeimmistä ellei jopa tärkein markkinointisuuntaus tällä hetkellä ja sen merkitys tulee vain kasvamaan koko ajan seuraavien 5-10 vuoden aikana.

Dovendi.com

 • 70% kuluttajista kertoo jakavansa yritysvideon ennemmin kuin kuvajulkaisun
 • 72% yrityksistä sanoo, että video on tehokkampaa muuhun digimarkkinointiin nähden
 • 52% kuluttajista sanoo, että tuotevideoiden katseleminen auttaa ostopäätöksissä
 • 65% yrityksien avainhenkilöistä käy markkinoijan verkkosivustolla

2. Lataa videosi suoraan Facebook-alustalle

kun haluat paremmat mahdollisuudet näkyvyyteen Facebookissa!

Natiivit Facebook-videot saavat paljon suuremman näyttökertojen osuuden ja sitoutumisen kuin jaetut YouTube-videot.

Hyvää huomenta yrittäjät!

Hyvät yrittäjät!
Viikon viesti ja energistä poljentoa musiikkina. Suuria tunteita täynnä:) www.dovendi.com

Julkaissut Dovendi.com Tiistaina 14. tammikuuta 2020

 

3. Visualisoi sähköpostikampanjasi

Visuaalisesti  houkuttelevat sähköiset markkinointikirjeet jatkavat voittokulkuaan. Visuaalinen uutis- tai tarjouskirje pelkän tekstin sijaan on monin verroin tehokkaampaa ja antaa lukijalleen paremman käyttäjäkokemuksen.

Visuaalisen sisällön käyttö markkinoinnissa on tärkeää, koska se auttaa tekemään sisällöstäsi houkuttelevampaa ja mitä papempi sisältösi on, sitä helpompi on potentiaalinen asiakas muuttaa oikeaksi asiakkaaksi.

Nykyaikaisilla markkinointiohjelmistoilla voidaan leikkaa-liimaa -tyyppisesti rakentaa kampanjoita, seurata kampanjoiden kehitystä ja myös automatisoimaan sähköpostimarkkinointia.

4. Personoi sisältöäsi

Jos haluat tehostaa markkinointiasi vuonna 2020, sinun on räätälöitävä mainontaasi potentiaalisten asiakkaidesi mukaan. Tuota kohdeyleisölle kohdennettua sisältöä, sähköpostikampanjoita ja muuta mainontaa. Älä tee kaikille kaikkea tai ryntäile joka paikkaan!

5. Kohdenna markkinointiasi

Kun teet sponsoroitua markkinointia erilaisilla sosiaalisen median alustoilla niin kohdenna sitä, jotta kohdeasiakkaittesi ulkopuolelle jäävät ihmiset eivät syö markkinointibudjettiasi.

Kohdennettua mainontaa -oli se sitten maantieteellistä, ikään tai jollakin muulla tavalla rajattua, se tehostaa markkinointiasi kokonaisuudessaan.

6. Kirjoita asiakkaallesi, älä Googlelle

Sisältömarkkinointi on tärkeätä niin B2B- kuin B2C-markkinoinnissa. Vaikka markkinointi useasti on mielikuvien luontia, tulee viesti olla selkeä ja totuuden mukainen. Sisällöllä vaikutetaan yrityksen luotettavuuteen jo ennen varsinaista ostopäätöstä. Luotettava ja laadukas sisältö voi jopa olla ratkaiseva tekijä ostopäätöksessä verrattaessa muita samankaltaisia yrityksiä tai tuotteita.

Dovendi.com

Vuoden 2019 marraskuussa Google julkaisi merkittäviä päivityksiä hakukonealgoritmeihinsa. Päivitykset auttavat Googlea ymmärtämään paremmin luonnollista ihmiskieltä, jota ihmiset käyttävät hakulauseissaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö hakukone- tai sivuoptimointia tulisi ottaa huomioon.

7. Puhu asiakkaan kieltä

Yksinkertaista viestiäsi ja kerro olennainen. Yli 60% todennäköisistä asiakkaistasi (sektorista riippuen) on mobiilikäyttäjiä, joten pidä asiat selkeinä ja ytimekkäinä.

Mekin pyrimme puhumaan asiakkaidemme kieltä. Ei liian lennokasta, ei ydinteknologiaa, eikä liian pitkää -selkeää ja ymmärrettävää asiaa.

8. Kotisivut

Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä nostamme listaukseemme kotisivut. Aikanaan riitti kun yrityksellä oli “vain” kotisivut, mutta tänä päivänä myös kotisivujen laatu tulee vastata asiakkaiden odotuksia eikä yrityksen toimialalla ole juurikaan merkitystä.

Vastaavatko kotisivut nykyistä toimintaasi ja ovatko ne nykyajan vaatimuksien mukaiset -edes jollakin tasolla?

Dovendi.com trendit 2020Suosittelemme, että tarkistat (ja ehkä pitkästä aikaa taas tutustut) omiin kotisivuihisi jokaisella mahdollisella laitteella; pöytäkone, tablet/ipad ja mobiili.

Lisäksi lähetä vaikka ystävillesi viesti, että katsovat sivujasi rakentavasti ja kertovat mielipiteensä sivuistasi tai kysy rohkeasti sitoutuneilta asiakkailtasi miten he kokevat tämän hetkiset kotisivusi ja viestisi.

Älä piilota, äläkä anna webmasterisi piilottaa yhteystietojasi liian monimutkaisten linkkien taakse. Liian vaikea yhteystietojen löytäminen on kuin moottoritien liittymät ilman kylttejä -perille pääsee kyllä, mutta seuraavassa liittymässä saattaa olla vastaava liike, joka ei tosin ole sinun.

Muista, että kotisivut ovat käyntikorttisi ja ne ovat sinun julkisivusi netissä!

* * * * * * * * * * * *

Kasvava trendi: Kuvahaku

Visuaalinen kuvahaku on nouseva trendi tulevina vuosina. Kuvilla hakeminen voi viedä käyttökokemuksen aivan uudelle tasolle.

CamFind app
Image by CamFind

CamFind-applikaatio on yksi esimerkki visuaalisen kuvahaun mobiilisovelluksesta. Sovelluksen avulla voit etsiä periaatteessa mitä tahansa.

Sen sijaan, että kirjoittaisit hakusanoja tai kysymyksiä Googleen, voit etsiä tuotteita, palveluita, hintavertailuita ja paikallisia yrityksiä suoraan kuvien kautta.

Toki tämä ei ole vielä relevantti asia Suomen markkinoilla, mutta on hyvä ymmärtää myös laadukkaiden kuvien, niiden sanallisten kuvauksien merkitys jo nyt ja tulevaisuudessa.

Esimerkiksi CamFindissa voit ottaa kuvan elokuvajulisteesta ja CamFind pyrkii etsimään ja näyttämään sinulle elokuvatiedot, trailerit, esitysajat ja paikalliset teatterit. Erittäin mielenkiintoista!

Suosituimmat kuvahaun aiheet ovat ymmärrettävästi hyvin visuaalisia: muoti, kodin sisustus, taide, ruoka, eläimet, vaatteet, kauneus, ajoneuvot ja matkustaminen.

CamFind Appstore

CamFind Google Play

* * * * * * * * * * * *

Lopuksi

Tärkeintä on, että yrittäjänä tunnistat joitakin perusperiaatteita nykyaikaisessa digimarkkinoinnissa ja teet tarvittavia muutoksia strategioihisi. Teet sitten markkinointiasi itsenäisesti tai mainostoimiston kanssa -ole innovatiivinen ja luo sisältöä, jolla on merkitystä.

Jos sinulla ei ole yritystä hoitamassa digimarkkinointiasi, aikasi ei vain riitä itsenäiseen markkinointiin tai et osaa, mutta haluat oppia niin autamme sinua mielellämme digimarkkinointisi ja netin kanssa yleisesti.

Ota niskalenkki nykyajasta!

 

Tomi Korpela
Puh. 045 2017 305
tomi@dovendi.com

Dovendi logo

error: Content is protected !!